НОВИНИ

На Запоріжжі злочинці заволоділи майном агропідприємств на суму понад 630 тис грн

05.07.2021 12:35
grabitel-v-maske

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно організованої злочинної групи за фактом вчинення правочинів з використанням завідомо підроблених офіційних документів, протиправного заволодіння майна, частками статутного капіталу та акціями двох аграрних підприємств, вчинення замаху на протиправне заволодіння майном ще чотирьох аграрних підприємств, що заподіяло велику шкоду (ч. ч. 2, 3 ст. 206-2, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України). Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури, пише agronews.ua.

Встановлено, що у 2019 році, 34-річний мешканець м. Запоріжжя створив та очолив організовану злочинну групу, до якої залучив 4-х місцевих мешканців, разом з якими упродовж липня-серпня 2019 року використовуючи заздалегідь виготовлені підроблені офіційні документи щодо зміни складу засновників та власників підприємств, підроблені паспорти громадян України, а також уставні документи та печатки, протиправно заволоділи майном двох аграрних підприємств, на загальну суму понад 630 тис. грн.

Крім того, протягом серпня-вересня 2019 року, останні, за аналогічних обставин намагались протиправно заволодіти майном ще чотирьох аграрних підприємств на загальну суму понад 211 млн грн, але не змогли довести свій злочинний план до кінця, так як їх діяльність була припинена правоохоронними органами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, що на Волинській митниці виявлено контрабандних цигарок на $600 тис.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: