АГРОРЕГІОНИ

На Запоріжжі запустили новий завод із переробки кизилу

21.07.2023 16:11
v-zaporizhzhi-zapustili-noviy-zavod-z-pererobki-kizilu

Компанія Famberry, яка вирощує найбільший у Європі органічний кизиловий сад та розвиває власну переробку, запустила в роботу новий завод у Запоріжжі. Про це AgroPortal.ua розповіла співвласниця Famberry Ліза Ольшанська, пише agronews.ua.

Кизиловий сад і виробничі потужності компанії знаходяться в селі Нове на Запоріжжі, яке перебуває в тимчасовій окупації. Вивезти техніку та обладнання не було можливості, тому власники прийняли рішення про будівництва нового заводу. Частина заводу будувалася з нуля, дещо було викуплено з готовими складами. 

Обсяг переробки буде великим, щоб запускати на базі заводу й партнерські проєкти. Для прикладу, цех виробництва плодово-ягідної продукції складає 200 м². Будемо працювати на своїй сировині, а коли вона закінчиться, то, сподіваюся, наш сад вже буде деокуповано.

Співвласниця зазначає, що сад продовжують охороняти працівники, які там залишилися. А ось будівлі всі зруйновані.

На новому заводі вже встигли зварити першу партію кизилового соусу «Лагідний» до сиру. А також готові переробляти продукцію під замовлення: консервація та пюре.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: