НОВИНИ

На Запоріжжі вироблятимуть консервованих та копчених равликів

11.10.2021 09:35
12739

Равликова ферма Олексія Сорокіна із Запоріжжя працює вже протягом трьох років. Спочатку підприємець планував вирощувати черевоногих для експорту, але налагодити контакти з іноземними партнерами не вдалось, тому переорієнтувався на український ринок. Фермер говорить, що обрав такий бізнес, оскільки усі процеси вимагають менше праці, ніж, скажімо, м’ясне тваринництво. Про це повідомляє SEEDS, пише  agronews.ua.

“Давно хотів мати ферму, але не хотілось вирощувати птахів або свиней. Знайомі порадили равликів. Вони називають равликову ферму “бізнесом для ледачих. Почав цікавитись, як равликів реалізовують в Європі. З дружиною шукали рецепти, готували, спочатку тестували на родичах, а потім почали продавати”, – розповідає Олексій Сорокін.

Для заснування господарства фермер купив земельну ділянку в передмісті Запоріжжя. Технології вирощування равликів навчався у Білій Церкві. З цього міста привіз перше маточне поголів’я черевоногих.

На фермі Олексія облаштовані інкубатори, пасовища та теплиця для равликів.

Першу партію товару просто роздали на благодійному ярмарку в Запоріжжі. Містяни охоче дегустували екзотичний продукт, коли чули, що це безкоштовно. Зараз же Олексій Сорокін має достатньо клієнтів. Равликів закуповують ресторани та магазини не лише із Запоріжжя, а й з інших міст.

У майбутньому фермер планує розширити бізнес та виготовляти нові продукти – не лише равликів із різноманітними соусами, а й консервованих та копчених черевоногих



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: