НОВИНИ

На Запоріжжі ввели карантинний режим через небезпечні бур’яни

06.10.2021 08:32
girchak

На Запоріжжі у Мелітопольському районі запровадили карантинний режим через виявлені регульовані шкідливі організмами – гірчак повзучий на загальній площі 0,16 га та амброзію полинолисту на загальній площі 86 га. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, пише agronews.ua.

Карантин ввели за поданням державного фітосанітарного інспектора управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області розпорядженням голови Мелітопольської райдержадміністрації на окремо визначених площах земельних ділянок.

Документ затверджує межі карантинних зон та комплекс фітосанітарних заходів з локалізації та ліквідації рослин. Заборонено вивезення з карантинних зон заражених рослин.

У разі  вивезення у зону, вільну від регульованих шкідливих організмів, необхідно здійснити знезараження (фумігацію) будь-яких рослин з карантинної зони.

Також відповідальним особам необхідно систематично проводити моніторинг зареєстрованих вогнищ та обстеження територій землекористування з метою виявлення нових вогнищ.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: