ВАЖЛИВО

На Запоріжжі СБУ затримала агрорейдерів

04.12.2020 08:32
Агрорейдеры задержени СБУ

Служба безпеки України блокувала в Запоріжжі діяльність рейдерського угруповання, яке планувало оволодіти корпоративними правами та майном підприємств на більш ніж 200 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

За даними досудового слідства, до складу угруповання входило близько 10 осіб, серед яких приватні нотаріуси Запорізької та Дніпропетровської областей. Зловмисники планували заволодіти майновими комплексами декількох комерційних структур, зокрема агропромислового підприємств.

Співробітники спецслужби задокументували перше незаконне переоформлення майна на 1 мільйон гривень. Для здійснення угоди, нерухомість була оформлена на підставну особу з використанням підроблених документів та печатки. Потім нотаріус протиправно вніс зміни до відповідних реєстрів. Зараз на майно накладено судовий арешт.

Оперативники СБУ встановили, що учасники угруповання планували заволодіти трьома великими майновими комплексами. Під час проведення кількох обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили підроблені печатки державних установ, довіреності та паспорти громадян України, приладдя для виготовлення підроблених документів.

В рамках розпочатого кримінальне провадження за статтями кримінального кодексу України протиправного заволодіння майном підприємства, установи, організації, шахрайство і підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Чотирьом активним учасникам угруповання оголошено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Один з організаторів ховається від слідства.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконної діяльності.

Заходи по викриття зловмисників проводилися спільно зі слідчими Нацполіціі в Запорізькій області під процесуальним керівництву прокуратури області.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: