НОВИНИ

На Запоріжжі будуть боротися з отруєнням бджіл

20.02.2020 13:32
30e2352-bdzola2

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели серію семінарів-нарад у районах та містах області, спрямованих на попередження отруєнь бджіл внаслідок використання пестицидів, агрохімікатів та інших засобів захисту рослин. Повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби. Про це пише Agronews.ua.

У заходах взяли участь представники органів місцевого самоврядування, пасічники, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

Окрему увагу фахівці Держпродспоживслужби області звернули на питання дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві.

Зокрема, учасникам заходів було наголошено, що аграрії, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ.

При цьому аграрії повинні повідомляти дату обробки, назву препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. Обробка сільськогосподарських культур повинна здійснюватися виключно препаратами, офіційно дозволеними в переліку пестицидів та агрохімікатів в Україні.

У свою чергу, після отримання повідомлення про майбутню хімічну обробку бджолярам необхідно на період обробки вивезти свої пасіки в безпечне місце або ізолювати виліт бджіл у вуликах на термін, передбачений обмеженням при застосуванні пестицидів. Тобто, відповідальність за безпечність бджіл несуть як аграрії, так і власники пасік.

У свою чергу пасічники та аграрії висловили готовність щодо посилення співпраці у проведенні заходів, спрямованих на недопущення випадків отруєння бджіл при обробітку сільськогосподарських культур пестицидами.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: