АГРОРЕГІОНИ

На Запоріжжі окупанти знищили птахоферму

15.12.2022 14:51
a5eeb5ad5f89217e-60020

На Запоріжжі внаслідок обстрілів постраждала птахоферма «Микільський». На його відновлення потрібно 22 млн грн. Про це пише Суспільне, пише agronews.ua.

Як зазначається, російські окупанти обстріляли сільгосппідприємство чотирма ракетами С-300 у листопаді. Внаслідок удару воно зазнало значних руйнувань і нині не працює.

Найбільших руйнувань зазнав комплекс з курчатами, одна з ракет впала під його стіни. Від інших ударів в ангарі пробило дах.

«На той момент було понад 10 тисяч курчат, які вартують приблизно 300 тисяч гривень, і 20 тонн корму, вартість якого 240 тисяч гривень. Він був заготовлений і завезений у цю базу. Все воно знищене. Курчата були утилізовані», — розповіла заступниця директора птахокомплексу Олена.

Загалом, на підприємстві облаштовано 6 ангарів для птиці. На п’яти ударною хвилею та уламками побило дахи. Один із них ще тільки готували для запуску у виробництво.

За словами власників птахокомплексу, після обстрілу на підприємстві відремонтували адміністративну будівлю й складське приміщення, засипали одну з двох вирв у центрі комплексу. Але про ремонт виробничих цехів та відновлення зіпсованого обладнання поки не йдеться.

Заступниця директора Олена додала, що після Нового Року керівництво підприємства буде шукати кошти для відновлення роботи, але лише після того, як буде відсунута лінія фронту.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: