НОВИНИ

На Запоріжжі налагодили виробництво копчених і маринованих яєць

25.10.2020 11:22
яйця-1-750x430

Варене яйце зберігається добу, а наші – копчені і мариновані – від одного до трьох місяців. Не так давно досвідчений підприємець із Запоріжжя Олексій Головко зайнявся новою для себе справою — взяв в оренду перепелину ферму. За шість місяців кількість перепілок на ній збільшив вдесятеро, і значно розширив незвичний асортимент продукції. Про це повідомляє seeds, пише agronews.ua.

«На фермі було 500 перепілок. З напарником ми вирішили розвивати цей напрямок. Зараз у нас 5 000 перепілок.

Коли яєць стало багато, вирішили їх переробляти. Варене яйце зберігається добу, а наші – копчені і мариновані – від одного до трьох місяців», – розповідає Олексій Головко.

Олексій вперше спробував копчені яйця у Білорусі. Йому сподобалася ця страва.

«У Білорусі мені дуже сподобалися копчені яйця. За кордоном в англійських пабах подають до пива саме такі. У нас поки нерозвинена така культура споживання копчених і маринованих яєць. У Європі та США люди купують варені яйця в магазинах, ми до цього ще не прийшли, але я працюю над цим», – розповідає Олексій.

Підприємець налагодив коптильню – під торговою маркою «Smoky eggs» продає яйця клієнтам у Дніпрі, Запоріжжі, Харкові. Також почав виготовляти мариновані яйця. Зараз має в асортименті шість видів яєць, ще три тестує на виробництві. Кілька місяців розробляв технічні умови до свого продукту.

«Щоб почистити яйця, потрібно багато часу і терпіння. Згодом я придбав обладнання, яке чистить варені яйця. Рецепти брав з інтернету, постійно щось удосконалював, доробляв, прислухався до думки клієнтів.

Маю різні на смак яйця – лагідні, з буряком, капустою, перцем, імбирем, куркумою, соєвим соусом. Дев’ять з десяти людей, які скуштували ці яйця, стають моїми клієнтами», – каже підприємець.

У планах виробника представити свою продукцію на полицях супермаркетів. Зараз Олексій Головко веде перемовини з мережами національних супермаркетів.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: