НОВИНИ

На Запоріжжі на ринках з’явилися сезонні овочі, вирощені в Україні

16.03.2021 15:04
ovochi

На продовольчих ринках Запоріжжя з’явилися перші сезонні овочі, вирощені в Україні. Продавці кажуть, що ціни залишилися на рівні минулого року. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

“Критий” – один з комунальних ринків Запоріжжя, розташований у самому центрі міста. Тут цілий рік торгують овочами та фруктами. Перший український урожай з’явився на прилавках зовсім недавно. Підприємці переживають, що повториться сценарій минулого року, коли через карантин були закриті всі ринки.

“Торік навесні, у березні, нас всіх закрили через карантин. На той момент частина сезонних овочів вже була вирощена, люди вклали в них гроші, ми закупили, але реалізувати не могли. Зараз, сподіваємося, що все буде добре. Ми дотримуємося всіх правил: захисний екран, маска, антисептик”, – розповіла підприємець Оксана.

На її прилавку є турецькі помідори й український редис і огірки.

“Огірок і редис – це вже наші, з села Красногригорівка (Нікопольський район). Нашу молоду капусту чекаємо найближчим часом і трохи пізніше – помідор “, – додала підприємниця.

Кілограм редису на “Критому” можна купити від 35 до 55 гривень (ціна залежить від розміру), огірок – 60-80 грн (сорт “Арктика” – 60-70 грн, “Естафета” – 80). Турецькі помідори продають за 40-60 гривень за кілограм.

Нагадаємо, що на Одещині створять органічний кластер.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: