НОВИНИ

На Запоріжжі дикі свині тероризують село

16.04.2021 07:32
wild-hogs-8482

Надзвичайна подія сталася в Запорізькій області — тут стадо диких свиней тероризує ціле село. Жахливу картину побачили люди, коли прийшли впорядкувати могили рідних — свині перерили місцеве кладовище. Виводок тварин разом із поросятами розрили могили, виїли всі квіти, кущі й дерева та фактично переорали територію. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Після нетривалого розслідування виявилося – всі кабани свійські. Худобу вже тривалий час випускає зі свого подвір’я господар, аби зайвий раз не годувати.

На кладовищі виводок свиней розгулявся уперше. Раніше льохи псували посіви. Місцева мешканка Ніна Григорівна згадує, що торік лишилася і без картоплі, і без кукурудзи. Свиняче стадо у кількадесят голів вільно потрапило до неї, бо грошей на паркан пенсіонерка не має.

“Вони ж на город приходять, зранку вийшла – все перегризене, все перерите! Нема нічого на городі. Качани всі вилежані, всі!”, – розповідає жінка.

Жителі постійно скаржилися на господаря тварин старому старості села, але він на звернення ніяк не реагував. А власник свиней так залякав односельців, що вони боялись йти до поліції.

Після гучного скандалу в соцмережах власник стада на кілька днів поїхав з села. Худоба нарешті закрита у свинарнику. Після набігу несамовитих свиней на цвинтар в ситуацію втрутився новообраний керівник громади. Про подробиці новий староста не розповідає, але каже – обійшлися навіть без правоохоронців.

“Я гарантую – більше ні свиней, ні ніяких хазяїв свиней ніхто ніколи боятися не буде. Цього повторного інциденту не буде! Це я вам гарантую сто процентів!”, – заявив староста Алік Шуляков.

Поруч із селом діє лікарня та будинок для людей похилого віку. Тож у сільській громаді натякають: якщо свині здійснять ще хоча б один набіг на городи чи кладовище — свининою обидві установи будуть забезпечені надовго.

Нагадаємо, що на Житомирщині місцевий підприємець труїв все село.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: