НОВИНИ

На Запоріжжі чоловік самовільно захопив 33 га землі

10.08.2020 17:22
https://agronews.ua/

У Якимівці Запорізької обл. місцевий мешканець самовільно зайняв та використовував 33 га земельної ділянки сільськогосподарського призначення. У зв’язку із цим дізнавачем районного відділення поліції було скеровано до суду обвинувальний акт відносно нього. Про це повідомляє прессдужба Нацполіції Запорізької області, пише agronews.ua.

Досудовим розслідування встановлено, що з вересня 2018 р. мешканець Якимівського району на території Якимівської селищної ради без відповідних документів самовільно зайняв земельну ділянку площею 33,5 га та за допомогою техніки та невстановлених осіб її обробляв: сіяв, вирощував та збирав озиму пшеницю.

Факт правопорушення було виявлено влітку 2019 р., коли чоловік почав збирати врожай. Діями правопорушника територіальній громаді району заподіяна шкода у розмірі близько 130 тис. грн.

У вівторок, 4 серпня, дізнавачем Якимівського відділення поліції правопорушнику повідомлено про підозру за ознаками ч. 1 ст. 197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального кодексу України.

7 серпня обвинувальний акт скеровано до Якимівського районного суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до 6 місяців.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: