НОВИНИ

На Запоріжжі більше 200 сіл мають лише привозну воду

23.06.2020 06:02
vodovoz

Вода зі свердловин і колодязів, якими користуються жителі сільської місцевості на Запоріжжі, не відповідає ніяким мікробіологічними санітарним нормам. Більш 200 сіл мають тільки привізну воду невідомої якості, поінформував лікар комунальної гігієни Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Євген Тулушев. Про це повідомляє 1news.zp, пише agronews.ua.

На думку фахівця, 80% сіл Запорізької області користуються водою, яка не відповідає санітарним нормам.

«На жаль, санітарні правила охорони водойм 1988 року, які діяли до останнього часу, скасували. Нових нормативів немає. Ми, як обласний лабораторний центр, продовжуємо роботу з моніторингу стану санітарної якості води в Дніпрі в місцях водокористування населення і можемо констатувати, що з кожним роком його стан погіршується за мікробіологічними та хімічними показниками, – розповів Євген Тулушев. – Перш за все, подивіться на береги Дніпра і річок, які його живлять. По-перше, ми бачимо, безконтрольну забудову, по-друге, Мокра Московка та інші малі річки перетворилися на стічні канави. Такі прості речі можна було б вирішити, але це, на жаль, не робиться. Дуже важливо будувати політику і практику захисту наших водойм».

На думку експертів, малосніжна зима і аномально тепла температура стали причиною серйозного обміління річок і водосховищ. Уже зараз це призвело до зниження рівня води в колодязях і погіршення якості води, а в майбутньому буде мати куди більш значні наслідки.

Нагадаємо, в Одесі пляма з затонулого танкера Delfi вкрила до 400 квадратних метрів води.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: