НОВИНИ

На Запоріжчині побудували нову сонячну електростанцію

27.02.2021 09:20
7861a83f0a6f8e8d98b9ff17c2bdcd14

На території заводу «Рефма» у місті Мелітополь Запорізької області побудували сонячну електростанцію. Проект у рамках перепрофілювання і відновлення підприємства реалізувала компанія Isatex Invest Group. Як повідомляє ria-m.tv, на старих заводських площах мають намір побудувати ще одну сонячну електростанцію, а також теплоелектростанцію на біомасі, пише  agronews.ua.

«Ми будемо використовувати не імпортний газ, а солому, лушпиння соняшнику, тріску. У нас на експериментальних плантаціях вирощують енергетичні рослини: топінамбур і тополю, які скошують, перетворюють у тріску, яку пресують у «зелене» вугілля для станції», – пояснює співзасновник Isatex Invest Group Олексій Фокарді.

Він зауважив, що ТЕС дозволить опалювати приміщення і, можливо, частково продавати місту електроенергію.

«Тариф у нас буде, як мінімум, на 10% нижче, ніж у Мелітополі», – уточнює підприємець.

Наразі ведуться переговори про будівництво тепличного комплексу на 60,000 м². Також в планах забудовника осучаснити обидва сквери всередині колишньої заводської території і перед колишньою прохідною з меморіальними комплексами. Архітектурна частина даного масштабного проекту поки в стадії розробки.

Зараз на 25 гектарах колишнього заводу «Рефма» відновили 84.000 м² будівель, створено близько 700 нових робочих місць. У оновлених корпусах розташувалися невеликі виробництва з металообробки, рукавів високого тиску, столів з лазерною кройкою, гідравліки, меблів, сільгоспзапчастин, а також філія АВ Метал Груп та підрозділ «Нової Пошти». Є представники великих компаній, включаючи міжнародних.

Розміщуються в індустріальній зоні також виробництва бутильованої питної води, снеків і сухофруктів і виробництва круп. На додачу, на руїнах старого заводу планують побудувати торгово-розважальний центр на 40,000 м² та індустріальні майданчики.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: