ВАЖЛИВО

На Запоріжчині Держгеокадастр затягує передачу землі у власність громад

10.02.2021 16:01
kyivoblzemgovua_775_5880_1530519380_600x400_3_0_1531842275_400x400_2_0

Головне управління Держгеокадастру в Запорізькій області протягом кількох тижнів передає у власність земельні ділянки людям, які не проживають на території громади. Про це повідомляє  pro.berdiansk.biz, пише agronews.ua.

Несумлінне і нахабне – так охарактеризували поведінку Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області депутати Бердянської районної ради.

Держгеокадастр затягує передачу землі в комунальну власність громад. Найскладніша ситуація склалася в Коларівській ОТГ, якій не передали 142 земельних ділянки. Право на оренду 21 з них, площею понад 610 гектарів, буде виставлено на земельні торги.

За словами депутата Григорія Линника, головне управління Держгеокадастру в Запорізькій області протягом кількох тижнів передає у власність земельні ділянки людям, які не проживають на території громади. Цинізму ситуації додає і той факт, що раніше жителі Коларівської ОТГ отримали дозвіл на розробку технічної документації на землеустрій цих ділянок, але під різними приводами отримали відмову від державного підприємства.

Найбільше від такого самоуправства постраждали жителі села Зеленівка. Зневірившись знайти законні шляхи вирішення проблеми, люди вирішили піти на крайні заходи – перекрити дорогу обласного значення Енергодар-Василівка-Бердянськ.

Акція протесту запланована на 15 лютого. Про це повідомив заступник глави Коларівської ОТГ Станіслав Захаревич.

Хоч і в менших масштабах, але подібна ситуація відбувається на території всього Бердянського району. Так, Андровській ОТГ не передали 11 ділянок (загальною площею близько 524 га), Приморській ОТГ – 109 ділянок, Андріївській ОТГ – 5 (212 га), Берестівській ОТГ – 13 (151 га).

У світлі цих подій депутати Бердянської районної ради підготували звернення до Президента України, Офісу генерального прокурора, Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, народним депутатам України. Заява депутати повинні розглянути в цю п’ятницю, 12 лютого, на сесії райради.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: