ВАЖЛИВО

На західній Україні зривається посівна

09.04.2021 14:02
ma9XyB8naAJp5Uel8MVrXOH61gJxJ98FkgnHnSFT

У південних і центральних областях країни багато господарств уже вивели на поля посівну техніку. У західних регіонах процес поки що пробуксовує — зима там все ніяк не відступає. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

На заході країни природа підносить аграріям «сюрпризи» у вигляді рясного дощу зі снігом і мінусові нічні температури. Хоча поки що польові перспективи вимальовуються досить райдужні. За словами директорки департаменту досліджень ринків Єлизавети Малишко, озимої пшениці під урожай-2021 у країні посіяли більше, ніж роком раніше, ярової очікується як зазвичай — 150—170 тис. га, її, як правило, стільки й сіють. Тож загальна площа становитиме 6 млн 860 тис. га — це майже на 100 тис. перевищує показник 2020-го.

Але це все попередні прогнози. Детальніше ситуація проясниться ближче до жнив. Адже свої корективи в плани аграріїв може внести навіть пізня весна. Яровий ячмінь любить, щоб його посіяли якомога раніше, щойно зійшов сніг, а цього року підходяща для польових робіт погода настала пізно. Нині очікується різке потепління, що не на користь ячменю й гороху — занадто вузьке вікно для сівби. У такому разі ячмінь можуть дещо не досіяти, віддавши перевагу більш пізнім теплолюбивим культурам — кукурудзі або соняшнику.

Нагадаємо, в Україні може бути зірвана посівна кампанія: названо причини


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: