НОВИНИ

На Закарпатті запрацювала інклюзивна кондитерська

08.01.2021 16:25
9c2c8d590e54fffd

В Ужгороді почала працювати кав’ярня, де виготовляють цукерки та випічку для кондитерської люди з ментальними порушеннями. Інклюзивну кондитерську відкрили в межах проєкту «Золоті серця Закарпаття». Про це повідомляє Суспільне Закарпаття, пише agronews.ua.

Як розповіла керівниця кондитерської Олена Логвіненко, зараз в інклюзивній кондитерській робити солодощі вчаться вісім людей із ментальними порушеннями,  ще п’ятеро студентів-кондитерів стажуються.

«Цей проєкт про працевлаштування, зараз стажуються студенти кулінарного коледжу, ми плануємо, що хтось залишиться працювати. Сюди ми будемо працевлаштовувати випускників школи «Золоті серця Закарпаття», — сказала Олена Логвіненко.

Шеф-кухар Павло Бодак розповів, що зараз студентам і людям з інвалідністю виготовляти солодощі допомагає кондитер. Потім їх навчать робити повний цикл кондитерської роботи.

«Це може бути робота у пекарні, робота з хлібом, виготовлення цукерок. Щоб вони могли зробити це все без будь-якої допомоги, без втручання кондитерів, щоб це була їхня справжня робота», — сказав Павло Бодак.

Місцеві жителі кажуть що раді тому, що  в Ужгороді є такі заклади, де люди з інвалідністю можуть спробувати свої кулінарні здібності.

За словами Олени Логвиненко, впродовж наступного року в кондитерську-студію планують працевлаштувати ще двох людей із ментальними порушеннями.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: