АГРОРЕГІОНИ

На Закарпатті виявлено масштабний незаконний видобуток андезиту

03.01.2023 17:21
26-960x540

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин (ч. 3 ст. 240 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

За даними слідства, на території Мукачівського району діяв незаконний кар’єр. У ньому без жодних дозволів тривалий час вівся видобуток андезиту у промислових масштабах. 

Видобутий камінь вивозили до місця зберігання на спеціально переобладнаному транспорті. Після обробки андезит вантажили на палети та готували до продажу.

Чоловіків викрили та затримали під час незаконного видобутку каменю. На місці знайшли необхідне для таких робіт знаряддя та транспортні засоби. 

В ході оперативних дій вилучено більше 170 т андезиту, обладнання для обробки каменю, спецтехніку та документацію. Загальну вартість вилученого оцінюють у понад 2 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Previous



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: