НОВИНИ

На Закарпатті викрили величезну підземну плантацію коноплі

01.10.2021 09:24
gai109-1024x576

Правоохоронці вилучили зі схованки майже 700 кущів конопель. Про це повідомляє zaxid.news, пише agronews.ua.

У Закарпатській області правоохоронці затримали організатора нарколабораторії і оцінили продукцію в 5 млн грн. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці провели обшук в одному з прикордонних сіл Закарпаття, неподалік Виноградова. Фігурантом наркозлочинів виявився 48-річний господар території, на якій проводили слідчі дії.

Поліцейські обшукали фермерське господарство з численними теплицями, проте спочатку знайшли тільки кілька стебел конопель. При ретельному огляді було виявлено люк до таємного укриття, яке знаходилося в приміщенні з тваринами. З’ясувалося, що під землею зловмисник викопав і обладнав дві кімнати, оснащені за всіма технологічними вимогами для вирощування конопель. Зокрема, приміщення були обладнані системою крапельного поливу, кондиціонерами та витяжками, пристроями, які збагачували теплицю киснем, датчиками вимірювання рівня світла, тепла і вологи, а також пристроями, які вимірювали кислотність грунту.

Всього правоохоронці вилучили зі схованки 684 стебла конопель. Всі рослини елітного сорту вирощені для отримання з них більшого наркотичного ефекту. На чорному ринку вартість продукції з цих рослин склала б не менше 5 млн гривень. Крім цього в ході спецоперації було вилучено 300 г вже висушеної наркотичної речовини, насіння для майбутніх врожаїв і пістолет.

Організатора наркоплантації слідчі затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Всі вилучені речові докази скеровано на експертизу. Готуються матеріали для повідомлення зловмисникові про підозру у злочині. Затриманому загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що У жовтні очікується чергова хвиля подорожчання продуктів.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: