НОВИНИ

На Закарпатті виготовляють унікальний медовий оцет

01.05.2021 08:03
тосма-2-750x430

Родина Перестів із Закарпаття не тільки заснували в регіоні медовий туризм. В 2010 році сім’я бджолярів Людмила та Віктор Перести відкрили перший в Україні дегустаційний зал меду «Медовий дім». Знаходиться він у Мукачевому. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

«Ми пропонуємо нашим гостям, не лише смачну продукцію бджільництва, але й цікаві факти про те, як виготовляється мед, якими властивостями він володіє. Серед цікавих деталей, ми створили можливість побачити справжнісінький діючий вулик, і відвідувачі можуть спостерігати та почути бджіл», – розповідають засновники «Медового дому». 

Є у солодкому Домі Мукачева невеличка музейна експозиція. Складається вона з інструментів, за допомогою яких пасічники добувають мед. Також тут є чимала колекція меду з 62 країн світу та унікальна карта України в сотах.

Крім меду і багатьох продуктів бджільництва родина Перестів одна з небагатьох в Україні виготовляє медовий оцет. До його складу входить лише два компоненти: мед та вода.

Медовий оцет – продукт, виготовлений на основі натурального меду, шляхом бродіння молочно – кислих бактерій. Це приправа, яка відмінно підходить до найрізноманітніших страв.

А ще медовий оцет також можна використовувати для косметичних цілей, він є одним з кращих засобів для очищення обличчя.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: