НОВИНИ

На Закарпатті відвідувачам ферми пропонують зібрати врожай власноруч

21.08.2021 11:29
persiki

Цього року садівники України та Європи очікують рекордно високий врожай яблук. Проте через велику кількість пропозицій, а також складнощі з експортом в Азію вартість яблук може значно знизитись. Повідомляє delo.ua, пише  agronews.ua.

На думку експертів, в цьому році ціни на яблука можуть досягнути рівня 2019 р., де середня ціна за сезон була близько 6-7 грн/кг. 

«Безсумнівно, погодні аномалії, такі як град чи сильний дощ, можуть нашкодити врожаю, що може вплинути на його вартість. Однак на сьогодні прогнозується високий врожай яблук в нашій країні і Європі.  Хоча остаточна ціна буде сформована у вересні після того, як фермери зберуть урожай», — розповів президент «Української плодоовочевої асоціації» (УПОА) Тарас Баштанник.

За його словами, реалізація локального продукту буде здійснюватися всередині країни та відправлятися на експорт. Україна з року в рік нарощує свою присутність в Саудівській Аравії, ОАЕ, Індонезії, Сінгапурі, Європі. При цьому на ринки азійський і східних країн яблука постачають морем, а морська логістика зараз переживає не найкращі часи.

«Зараз це дорого і складно. Якщо вирішаться проблеми морської логістики, то яблуко попливе в Азію та арабські країни. Надіслати до Європи набагато простіше, позаяк його доставляють автотранспортом», — пояснив експерт.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: