ВАЖЛИВО

На Закарпатті сьогодні очікують підняття рівня річок на 1,5 м

13.10.2020 12:02
Титул-паводок-1000x500

У низці регіонів України оголошено штормове попередження про зміну гідрологічної cитуацiї. Зокрема, 13-14 жовтня на рiчках Закарпатської областi очiкуються пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,5 м над поточними рівнями. Про це повідомляє пресслужба Укргідрометцентру, пише agronews.ua.

У той же час у межах корiнних берегів річок Закарпаття ситуація прогнозується без негативних наслідків, йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що протягом серпня – і першої половини вересня поточного року у Держагентстві водних ресурсів України тривали перші консультації з громадськістю щодо визначення головних водно-екологічних проблем .

Консультації проводилися басейновими радами Дніпра, басейновими управліннями водних ресурсів Прип’яті, Десни, середнього та нижнього Дніпра, спільно з проєктом Європейського Союзу «Водна ініціатива + для країн Східного партнерства» (EUWI+).

Зокрема, мова йшла про гідроморфологічні зміни, що пов’язані з протипаводковим захистом, гідроенергетикою, регулюванням стоку, спрямленням русел річок.

Нагадаємо, річки та моря України вперше дослідили на забруднення мікропластиком.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: