НОВИНИ

На Закарпатті в селі загинуло до 50% бджіл

18.04.2019 12:56

У селі Гать на Берегівщині Закарпатської області масово гинуть бджоли. Місцеві жителі підозрюють: причина в тому, що одне з місцевих фермерських підприємств обробило поля шкідливими пестицидами. Протягом 3 днів на 5 пасіках померло від 20 до 50% медоносних карпатських бджіл. Повідомляє kanalsirius.tv.

Найбільші втрати у бджоляра Миколи Калія. Пасічник займається розведенням медоносних комах понад 30 років. У його господарстві більше 100 бджолиних сімей. Він розповів, що цьогоріч вперше загинула майже половина.

Бджоляр підозрює, що причиною загибелі комах є одне з фермерських господарств, яке обробило поля шкідливими пестицидами. Він зауважив, що обробку проводили навіть за допомогою літака.

З проблемою загибелі зіткнулись й інші пасічники села. Вони повідомили, що таке трапляється щовесни, з початком обробітку полів. Але в таких масштабах вперше.

З проблемою місцеві пасічники звернулись до керівництва села. Сільський голова Іштван Локіта сказав, що довести причетність агрофірми неможливо, як і відстежити куди саме літають бджоли.

Директор сільськогосподарського підприємства, яке звинувачують пасічники запевнив, що посів поблизу села ще не розпочинали. І поля ще нічими не оброблялись.

Тим часом селяни побоюються, що їх пасіки під загрозою та збираються передати загиблих бджіл на експертизу, щоб дізнатися причину масової загибелі.

 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: