НОВИНИ

На Закарпатті ліквідовано схему «відкатів» на лісовому господарстві

23.09.2021 18:05
medium

СБУ викрила системну корупцію в одному з державних лісових господарств Закарпатської області. Затримано керівника держустанови. Чиновник вимагав гроші з постачальників нафтопродуктів. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

За хабарі він «гарантував» підприємцям перемогу у тендерах на закупівлю пального для потреб лісгоспу. Сума «відкату» становила 10% з кожного укладеного договору і залежала від кількості придбаного палива.

За оперативними даними, через схему її учасники щомісяця закуповували до 20 тис. літрів бензину і дизпалива, а одержані «прибутки» виводили у тінь.

Правоохоронці затримали організатора схеми у Мукачевому на одержанні чергової суми неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України посадовцю повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

За матеріалами СБУ тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Крім того, перевіряється інформація щодо функціонування корупційного механізму в інших державних лісгоспах регіону.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Закарпатській області спільно з 5 слідчим відділом, з дислокацією у м. Ужгород, Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у Львові, та за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що В Україні очікується чергове подорожчання хліба.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: