НОВИНИ

На Закарпатті господарство займається вирощуванням сертифікованої лохини

15.04.2019 11:25

На землях села Великі Лучки Закарпатської області компанія BlueBerry вирощує 100 га лохини. Наразі тут готуються до посадки унікального сорту Ліберті з поліпшеними смаковими якостями, пише fermer.blog.

За словами Наталії Пукшин, директора BlueBerry, в господарстві вирощується кілька сортів ягоди. Компанія вже має сертифікат міжнародної якості GlobalGAP, а нещодавно BlueBerry отримала сертифікат Халяль, що відкриває можливість експорту закарпатської ягоди в мусульманські країни.

З одного куща в господарстві збирають 1,5-2 кг ягід. Сортів на плантації багато, але одним з відкриттів є сорт Ліберті, який має підвищену стійкість до захворювань. Окрім цього, його ягоди довгий час зберігають товарний вигляд і відмінні смакові якості, що дозволяє транспортувати їх на великі відстані.

Агроном господарства Микола Керпаніч розповідає, що правильна обрізка куща дуже важлива для отримання високого врожаю. Сезонну обрізку проводять працівники компанії. А ось полив і внесення мінеральних добрив проходять тут автоматично.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: