НОВИНИ

На Закарпатті фермер вирощував канабіс за кошти благодійного фонду

05.01.2022 12:02
66_main

За словами чоловіка, який за гроші угорського фонду Еґана Еде створив під землею наркотичну теплицю, його метою було вирощування канабісу для власного споживання, з метою допомогти хворому брату. Про це повідомляє vgolos, пише agronews.ua.

На території фермерського господарства у селі Ботар, що у Береговському районі, провели обшуки, однак виявили лише кілька стебел коноплі. Згодом поліцейським вдалося знайти люк, який вів до таємного сховку.

Як з’ясувалося, зловмисник викопав аж дві кімнати під землею та обладнав їх для вирощування коноплі. Чоловік збудував замасковану «теплицю» за всіма технологічними вимогами. Всередині були витяжки, датчики світла, вологи і тепла, система поливу та кондиціонери.

«Поліцейські вилучили у фермера 684 стебла нарковмісної рослини елітного сорту. Коноплю чоловік виростив «правильно», це дозволило отримувати з рослин якнайбільший наркотичний ефект. Вартість вилученого на «чорному ринку» — мінімум 5 мільйонів гривень», — йдеться у повідомленні.

Експертиза підтвердила, що вилучені на території ферми рослини — із роду коноплі, які у своєму складі містять психоактивний компонент — тетрагідроканабінол та інші канабіноїди.

Жолт Кевер (фермер) під час судового засідання повністю визнав свою вину, підтвердив, що дійсно облаштував не території власної ферми замасковане двоповерхове приміщення, де вирощував рослини коноплі. Він також сказав, що розкаюється і пояснив, що «хотів виготовити лікарство для хворого раком рідного брата».

Суддя Виноградівського районного суду Анатолій Надопта визнав 48-річного Жолта Кевера винним за ч. 2 ст. 310 ККУ (незаконний посів та незаконне вирощування конопель, у кількості 50 і більше рослин) та за ч. 1 ст. 317 ККУ (утримання місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів) та присудив йому 4 роки позбавлення волі з призначенням іспитового терміну на 2 роки. Вилучені рослини коноплі суд вирішив знищити, а вилучену під час обшуків техніку — віддати власникам. 

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: