НОВИНИ

На Закарпатті фермер виробляє вина у винарнях, яким вже 400 років

26.06.2020 19:02
53207585_1886597951452008_3753429214838128640_o

У м. Берегове, що на Закарпатті, родина фермерів-виноробів Надь виробляє та зберігає вина у дубових діжках у 400-літніх винних погребах. Про це фермер розповів на своїй сторінці у Фейсбук, пише agronews.ua.

Винну справу батька Василя Надя продовжує син, підтримуючи історію родини Надь.

Старовинні погреби-винарні є практично у кожному давньому місті України, адже виноробство було надзвичайно поширене в Україні. Але на поточний час практично всі вони знаходяться у непридатному для використанні стані й потребують значних коштів на реставрацію.

Тим ціннішим є ті унікальні винарні та винні погреби, які, як і століття тому, слугують людям. Цікаво, що частина з них нині є промисловими цехами великих виробництв.

Так, в унікальних винних підвалах ХVI століття , найстаріших у країні та Європі – Середнянських підвалах – визрівають вина державного винзаводу, який сьогодні працює і випускає продукцію.

Підземелля були зведені полоненими турками спочатку як фортифікаційні, а згодом почали використовуватися як винні.

Середнянські підвали – найстаріші в Україні, вони занесені ЮНЕСКО до десятки найкращих винних підвалів Європи.

Не менш відомі й вина, які тут виготовляють і зберігають у дубових бочках. Колись, у часи царів і королів, середнянські вина постачалися у найкращі європейські двори.

Також у приватних будинках Луцька, Львова, Вінниці, Чернівців і навіть досить молодого, як для міста, Харкова до наших часів збереглися винарні та лідники під старими будинками, які місцеві жителі інколи вважають простими підвалами.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: