НОВИНИ

На європейський ринок виходить новий тепличний овоч 

22.05.2023 11:18
noviy-teplichniy-ovoch-cukkiolo

Цуккіоло (Zucchiolo) — це нова концепція овочів. Походить від гарбуза, що росте в Південній Америці, який являє собою щось середнє між цукіні та огірком. Нова концепція в сегменті тепличного садівництва не залишить байдужим нікого на європейському ринку. Про це розповів менеджер з маркетингу та розробки продуктів компанії Beyond Seeds Biotech Group Альфредо Санчес, пише Freshplaza, передає agronews.ua.

«За п’ять років розробки ми провели генетичне поліпшення вихідного продукту, вирішивши складне завдання адаптації його для вирощування в теплицях. Рослина Zucchiolo має проміжну структуру між огірком і цукіні та являє собою альтернативу для виробників, які вирощують обидва овочі. У неї короткий цикл, як і у всіх гарбузових, і ми розробили сорти як для осінньо-зимового, так і для весняного циклу вирощування», — розповідає Альфредо Санчес.

За його словами, урожайність овоча досить висока, близько 9-11 кг/м², за густоти посадки близько 8 500 рослин на гектар, тому продуктивна врожайність може перевищувати 100 тис. кг з гектара.

«Крім його адаптації до вирощування в теплицях, ще одним важливим завданням, яке нам вдалося вирішити, було створення триколірної лінійки сортів. Ми виробляємо темно-зелені, світло-зелені та жовті цуккіоло», — зазначає Альфредо Санчес.

Цуккіоло не тільки є захопливою новинкою для ринку, а й цікавою альтернативою на рівні виробника, пропонуючи споживачам більшу універсальність: його можна їсти свіжим або приготованим. Це дає змогу Zucchiolo вирізнятися з-поміж інших продуктів садівництва.

Також варто згадати термін придатності цуккіоло після збору врожаю, оскільки він може зберігатися в ідеальному стані поза холодильником близько 3 тижнів, що абсолютно неможливо для цукіні або огірка.

Наступного сезону компанія Beyond Seeds планує почати продавати три різновиди цуккіоло в Європі.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: