ВАЖЛИВО

На вихідних Україну накриє сніг та сильний вітер: кому перепаде найбільше

28.01.2022 07:27
16ae354f04c207ca9baa10c69921d3af

Синоптики закликають українців бути обережними на вихідних, адже наприкінці тижня країну накриють сильні вітри. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила синоптик Наталка Діденко, зазначивши, що вже найближчим ,пише agronews.ua.

Синоптики знову прогнозують різку зміну погодних умов в Україні. Попри незначне потепління, в українських регіонах очікується потужний вітер та снігові опади.

Карта поширення повітряних мас в країні
Карта поширення повітряних мас в країні

За словами фахівця на вихідних в регіонах України передбачається сніг та мокрий сніг, на дорогах та тротуарах сильна ожеледиця, яка перетворюватиметься в “кашу”. Видимість на автошляхах буде дуже поганою, тож водіїв закликають бути вкрай обережними та не забувати вмикати фари.

Попри потепління в останній день тижня, 30 січня, в Україні очікується суттєве посилення вітру, подекуди із штормовими поривами до 40-50 км\год.

Так, у неділю, в столиці очікується волога погода зі сніговими опадами. Сніг періодично змінюватиметься дощем. Буде вітряно, від 25 до 40 км\год. Температура повітря коливатиметься від -3 до +3 градусів упродовж доби.

Прогноз погоди у Києві
Прогноз погоди у Києві

У Харкові в неділю очікується сильний вітер від 15 до 30 км\год. Погода буде похмурою із опадами та сильною вологою. Температура повітря вночі -2, вдень -1.

Прогноз погоди у Харкові
Прогноз погоди у Харкові

30 січня жителям Дніпра обіцяють незначні снігові опади та сильну вітряну погоду з поривами до 40 км\год. Температура повітря впродовж доби коливатиметься від нульової позначки до -2 градусів у нічні години.

Прогноз погоди у Дніпрі
Прогноз погоди у Дніпрі

У Запоріжжі в цей день також синоптики передбачають посилення вітру до 25 км\год. Подекуди зі штормовими поривами аж до 40 км\год. Увесь день буде похмурим, сніжитиме. Температурні стовпчики удень піднімуться до +1 градусу, проте вночі опустяться нижче нуля.

Прогноз погоди у Запоріжжі
Прогноз погоди у Запоріжжі

У Львові неділя буде неймовірно вітряною. Судячи з прогнозів синоптиків, вітер підійматиметься до 50 км\год. Удень температура повітря утримуватиметься на позначці “+2” градуси, а вночі впаде до -3. Також ймовірний сніг.

Прогноз погоди у Львові
Прогноз погоди у Львові

Жителям Одеси в останній день тижня варто очікувати на дощову погоду. Вітер буде сильним від 25 до 40 км\год. Ймовірний дощ зі снігом у середині дня. Температура повітря упродовж доби коливатиметься від -1 градусу в нічні години і до +2 удень.

Прогноз погоди в Одесі

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: