НОВИНИ

На Волині зібрали рекордний урожай зернових

08.01.2020 13:03
zerno

У 2019-му році зібрали 1 мільйон 250 тисяч тонн, такого за всю історію валового виробництва в області ще не було, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко

Шостий рік поспільВолинь виробляє понад 1 мільйон тонн зернових. 42 центнери складає урожайність з гектару. Це вцілому з урахуванням населення та інших показників. При цьому, урожайність провідних господарств області складає 70-80 центнерів з гектара. Це норма, яка відповідає європейським стандартам, – повідомив Юрій Горбенко.

За інформацією директора департаменту агропромислового розвитку, загалом в області працює 600 фермерських господарств, 206 аграрних формувань та 148 тисяч особистих селянських господарств. Так, сільськогосподарське виробництво ведуть землях, з яких 1 млн 47 тис. га складають угіддя та 672 тис. га – рілля.

Сільське господарство разом із переробною промисловістю на сьогодні валового продукту в області виробляють майже 30 %. Від загальнодержавних обсягів Волинь виробляє в межах трьох відсотків продукції сільського господарства.

Продукції сільського господарства щорічно в області виробляється на суму понад 7 млрд грн, з яких 60 % дає продукція рослинництва, 40 % – тваринництва.

За січень-жовтень 2019-го року експорт продукції в галузі АПК складає 122 мільйони доларів, імпорт склав 57 мільйонів доларів. Тобто, вийшло позитивне сальдо.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: