НОВИНИ

На Волині затримали вантажівку з лісосировиною, що прямувала до Польщі

19.03.2021 14:36
Oregon_BLM_Forestry_10_(6871708937)

На митному посту «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби виявили лісосировину, що прямувала в Республіку Польща, з документами що містять неправдиві дані, загальною вартістю 540 тисяч гривень. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Волинська митниця, пише agronews.ua.

Прямуючи з України, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. До митного контролю митному органу подано товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються «Пиломатеріали, дошки необрізні дубові».

В результаті повного митного огляду вищевказаного товару із залученням спеціаліста ресурсів лісу НЛТУ України, встановлено, що зазначений в товаросупровідних документах товар не відповідає характеристикам наявній експортованій сировині.

Таким чином, громадянин України, через водія фірми-перевізника, під час переміщення товару «пиломатеріали» загальною вартістю 15797,94 Євро через м/п «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби, подав до митного контролю документи, що містить неправдиві відомості щодо найменування товарів, чим вчинив дії, що мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацію прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Нагадаємо, що на Вінничині завдано збитків довкіллю майже на 4 млн грн.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: