НОВИНИ

На Волині відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення земель відходами

10.10.2019 08:15
b6ec16b811ddafe4ecf3f79031c17878

Володимир-Волинська прокуратура почала кримінальне провадження за фактом забруднення земель району відходами компанії «Володимир-Волинська птахофабрики». Про це повідомляє «УНН».

«Реагуючи на повідомлення в засобах масової інформації, Володимир-Волинська місцева прокуратура почала кримінальне провадження за фактом можливого забруднення земель (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України) в Володимир-Волинському районі», – повідомила прес-служба прокуратури на Facebook.

Згідно з повідомленням, розслідування кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури Волинської області, а в першочергових слідчих дій залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області.

Як відомо, в кінці минулого тижня в мережі Facebook опублікували відео, на якому зафіксовано викиди рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Місцеві ЗМІ повідомили, що нечистоти ведуть до відстійників компанії «Володимир-Волинська птахофабрика». Журналісти припустили, що відходи, без належної фільтрації, потрапляють у відкритий грунт.
У повідомленні вказується, що дану інформацію підтвердили місцеві екоактивісти.

За їхніми словами, «Володимир-Волинська птахофабрика» регулярно забруднює навколишнє середовище подібним шляхом і не реагує на заклики громадськості вести свою діяльність належним чином.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: