НОВИНИ

На Волині цілорічно вирощуватимуть ягоди на зрошенні

27.09.2020 17:28
Screenshot_1

У Прилісненській об’єднаній територіальній громаді, що на Волині, закладають маточник під суницю та готують поля під плівкою та крапельним зрошенням під посадку ягідних культур. Ще у 2017 році в громаді взяли за мету провести інвентаризацію вільних сільськогосподарських земель спочатку в межах населених пунктів, а потім за межами, розпайованих земель та тих, що не ввійшли до паювання. Про це повідомляє business.rayon.in, пише agronews.ua.

«Домовились, що інвестор вкладає кошти у органічне землеробство, а наше комунальне підприємство допомагає у обробітку землі, за що має непогані кошти», — розповів Олексій Гнатюк, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

За його словами, заробіток працівники матимуть упродовж року, адже культури посадять так, що достигатимуть вони протягом всього року.

«Заробітки обіцяють не менші, як в Польщі. Для прикладу, якщо збирання 1 кг малини інтенсивного виробництва вартує 10 грн при врожайності 10 т/га, затрати сягають 30 тис. грн/га і ціні на ягоду 40 грн, то при органічній продукції із тими ж затратами 30 тис. грн/га врожайністю 5 т/га і ціні 80 грн/кг є можливість заплатити 20 грн/кг збору ягід», — додав заступник.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: