НОВИНИ

На Волині презентували пілотний проєкт електронного реєстру фермерів

16.12.2019 17:26
onlineregistration-744x440

Сьогодні, 16 грудня на Волині презентували пілотний проєкт «Державного аграрного реєстру», що реалізовуватиметься за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні». Про це повідомляється на сайті департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

За словами радника міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Романа Граба, у Волинській області проєкт стартуватиме у січні 2020 року та включатиме інформаційну кампанію, реєстрацію в громадах, оцінку програмного забезпечення й інформаційного менеджменту. А вже протягом березня-серпня наступного року проєкт набуде національного поширення.

Передбачається, що реєстр надаватиме агровиробникам:

спрощений доступ до державної підтримки;
можливість отримання з державних реєстрів інформацію про себе в «єдиному кабінеті» та можливість її відслідковувати;
покращення доступу до банківського кредитування та здешевлення фінансового ресурсу за рахунок наявності інформації про суб’єкта та оручення до державної програми кредитних гарантій;
отримання оперативної інформації про державну підтримку та інші аспекти аграрної політики;
у сервісі передбачені додаткові функції та сервіси послуг: зробити заявку на приїзд інспектора ДПСС, замовляти будь-які довідки та реєстри про себе, повідомляти Держгеокадастр чи будь-які інші реєстри про помилки.
Крім того, зазначається, що на першому етапі за допомогою реєстру буде надаватися інформація з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних і фізичних осіб підприємців, Реєстру речових прав, Реєстру тварин.

Реєстр працюватиме за принципом «єдиного вікна». Після реєстрації він надаватиме користувачу інформацію про нього з усіх державних реєстрів, в тому числі про земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини тощо.

Також частину інформації, яка відсутня в державних реєстрах аграрій зможе подавати особисто.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: