НОВИНИ

На Волині заготівельники лісових грибів та ягід заплатили до бюджету 60 млн грн

01.10.2020 14:02
13195709.581598.1714

За підсумками січня-серпня 2020 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 58 мільйонів гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держаної податкової служби у Волинській області, пише agronews.ua.

Оскільки саме зараз розпал грибного сезону, у податковій службі краю нагадують представникам підприємництва про необхідність дотримання вимог закону при заготівлі дарів лісу.

Звертаємо увагу, що платники, об’єкт оподаткування, ставки, порядок обчислення і сплати рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів (далі – рентна плата) визначені статтями 256, 257 та 258 Податкового кодексу України.

Зокрема, платниками рентної плати є лісокористувачі, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціальних дозволів (лісорубних або лісових квитків) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами.

Водночас умови спеціального використання лісових ресурсів визначено порядком спеціального використання лісових ресурсів та Порядком видачі спеціальних дозволів на використання лісових ресурсів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2007 року № 761 «Про врегулювання питань щодо спеціального використання лісових ресурсів», із змінами та доповненнями, згідно з якими спеціальне використання лісових ресурсів здійснюється на підставі лісорубного або лісового квитків.

Лісокористувачі щокварталу складають податкову декларацію з рентної плати та сплачують рівними частинами від суми рентної плати, зазначеної в отриманих лісорубних квитках (спеціальних дозволах), протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання податкової декларації, виданих у відповідному календарному році, крім сум, сплачених згідно з підпунктами «а» і «б» п.п. 256.11.6 п. 256.11 ст. 256 Кодексу


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: