НОВИНИ

На Волині лісництво випустить у ліси більше 20 дитинчат диких оленів та кабанів

21.07.2020 18:02
8_img_7306-min

Лісівники Губинського лісництва Володимир-Волинського лісомисливського господарства розповіли як доглядають за дикими тваринами у вольєрах: тут народжуються та підростають дитинчата оленів та диких свиней, яких згодом випустять на волю. Про це повідомляє пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисловського господарства, пише agronews.ua.

З вепрами у лісництві три вольєри: у першому найменші поросята з мамою, які з’явились у березні. У другому – дорослі, яких запізно випускати на волю, бо чим довше звірі живуть у вольєрі, тим складніше їм адаптуватись до життя у лісі.

У третьому, найбільш заглибленому у ліс та адаптованому до природних умов – поросята, яких вже зовсім скоро випустять у місцеві ліси. За літо молоді вепри повністю здичавіють та пристосуються до життя на волі, де можуть прожити 10 – 12 років.

Загалом у вольєрах 22 дикі свині. Годують їх скошеною кропивою та травами, коренеплодами, жолудями, кропивою, кукурудзою, постійно приносять воду.

Вольєр з благородними оленями з’явився в лісництві у листопаді 2019-го. Зараз у ньому дві самки, дорослий самець, який красується великими, хоч ще м’якими та пухнастими рогами, молодший самець, якому два роки та двоє плямистих малюків, які народились вже тут.

Харчують оленів скошеною травою, вівсом, кукурудзяними паличками. Тварини залюбки їдять листя дерев, швидко обскубують гілки навколишніх верб, які вітер чи буря час від часу ламає та кидає на землю.

У дикій природі олень благородний живе 10 – 15 років. У неволі довше – до 20. У майбутньому тварин теж випускатимуть на волю.

Нагадаємо, орловський рисак з Полтавщини встановив абсолютний рекорд для породи.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: