НОВИНИ

На Волині господарство вирощує органічні овочі та ягоди

18.12.2019 08:17
vegetables-40852-750x409

У сімейному господарстві Галини Пушкар з Ківерців вирощують органічну малину, полуницю, картоплю, обліпиху, смородину, порічки та капусту. Нині в господарстві Галини Пушкар багато видів продукції сертифіковані як органічні, пише volynnews.com.

«На виробництво органічної продукції ми переходили кілька років. Щороку господарство робило аналіз землі, вело журнали обліку врожаїв та поля, де зазначалися внесені добрива й засоби захисту рослин. Ми почали вносити органічні добрива, готувати землю до сертифікації. Географічне розташування ягідного поля відповідало вимогам, оскільки поблизу немає господарств, які використовують хімічні засоби. Урожайність становить 15 т/га. Підготувавши усі необхідні документи, отримали сертифікат з органічного виробництва», — ділиться Галини Пушкар.

До цього їй довелося працювати у Польщі на малинових ягідниках. Там вона багато чому навчилася, звідти привезла і перші саджанці. Продукцію тут вирощують на замовлення багатьох підприємств Волині та сусідніх областей. У планах господарства — відкрити тваринницьку ферму.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: