АГРОРЕГІОНИ

На Волині фермер не може засіяти поля через протести селян

14.05.2022 12:05
Planting seeds

На Волині фермер не може засіяти орендовані паї через протести селян. Про це йдеться на 12kanal, пише  agronews.ua.

Як зазначається фермер Ігор Павлович орендує у с.Словатичі 12 га землі. Щоб їх засіяти планував за власний кошт провести роботи в меліоративному каналі, оскільки рівень води там зависокий.

Однак селяни виступили проти, оскільки вважають, що через це рівень води в криницях впаде, як і 3 роки тому. Водночас місцева влада запевняє, що на рівень води в криницях меліоративний канал не впливає.

«Кожен клаптик землі необхідно сьогодні засівати, обробляти, щоб все-таки не було продовольчої кризи», — розповів фермер.

На згаданій ділянці фермер планує посіяти соняшник. Проте обробити нові паї не вдається — вони підтоплені.

«Місцеві люди витягнули залізобетонні труби, вище підтягнули, тим самим підняли рівень води в цьому каналі для розведення риб», — розповів Ігор Павлович.

За словами фахівців Регіонального офісу водних ресурсів, нестачу води три роки тому в селі спричинила посуха, яка охопила усю Волинь. Цьогоріч опадів було вдосталь, тож ризиків, що така ситуація повториться, немає.

«Наші спеціалісти можуть контролювати ситуацію: коли потрібно закривати шлюз, коли потрібно — відкривати. Але скоріше за все це треба відкрити. Якщо дійсно затоплюються поля, сьогодні ми знаємо, яка ситуація в країні, і сільськогосподарські угіддя — на першому місці», — додав начальник Регіонального офісу водних ресурсів області Ростислав Кравчук.

Водночас фермер ще досі не може засіяти поле, тож планує звертатись до правоохоронних органів.

«Я забираю зараз техніку, плачу за її простій, не маючи можливості обробляти ці паї. Я буду звертатися в правоохоронні органи», — пообіцяв фермер.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: