НОВИНИ

На Волині держлісгосп створив підприємство з переробки деревини

29.07.2020 12:02
Screenshot_5

Державне підприємство «Любомльське лісовое господарство» ще 2 роки тому мало велику заборгованість. Наразі тут працює виробництво пиломатеріалів на власній базі, яке у стислі терміни зробило підприємство рентабельним. Про це повідомляє lisvolyn.gov, пише agronews.ua.

“На той час господарство мало велику кредиторську заборгованість, адже експортувати ліс-кругляк було заборонено, а на підприємстві майже не було потужностей для власної переробки деревини. Обладнання було морально і матеріально застаріле. Розвивати переробку в умовах тогочасних реалій, коли на рахунках не мали коштів на закупівлю нового обладнання, було важко. Практично переробку деревини ми починали розвивати з нуля. За рахунок інвестицій закупили нове сучасне обладнання -– лінію Skywood, яка є повністю автоматизована і де практично відсутня ручна робота до моменту виходу готової продукції. Коштувала вона 7,5 мільйона гривень”, – розповідає очільник лісгоспу Володимир Туревич.

Також, було проведено капітальний ремонт кранового господарства, під’їзних шляхів з асфальтованим покриттям, влаштування бетонних площадок та піднавісів для зберігання готової продукції, ремонт виробничих і адміністративного приміщень, цехів.

Наразі на підприємстві виробляється понад 10 видів продукції: пиломатеріали, палетна дошка, рейки, штахети бруски, бруси, шпали тощо.

“Відходи переробляємо у щепу, яку реалізовуємо для потреб місцевих котелень та на заводи для виготовлення OSB плити. Тирсу реалізовуємо для подальшого виробництва паливних брикетів і паливних пилетів”, – каже фахівець.

Створення переробки замість продажу сировинного кругляку, здатне зробити держлісгоспи високорентабельними підприємствами, вважають у лісгоспі.


Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: