НОВИНИ

На Волині через брудну воду масова загибель риби

04.07.2020 09:01
Screenshot_1

Держекоінспекцією розраховано розміри заподіяної шкоди за фактичну знищену рибу і шкоду від втрати потомства. Загальна сума збитків склала 8 млн 290 тис. 136 грн. Про це інформує Державна екологічна інспекція у Facebook, пише agronews.ua.

“Наприкінці минулого місяця представниками ДЕІ у Волинській області із залученням спеціалістів Волинського рибоохоронного патруля та в присутності інспектора з благоустрою Княгининівської сільської ради було проведено обстеження русла р. Стир (від місця скиду зворотних вод з очисних споруд КП «Луцькводоканал» та близько 7100м. вниз по течії) на предмет масової загибелі риби.

В результаті обстеження на площі водного дзеркала 177 500 м2 виявлено мертву рибу різних видів. Відповідно до наданого Держпродспоживслужбою звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу збудників екто- та ендопаразитів не виявлено, натомість причиною загибелі риби став густий слиз брудно-сірого кольору який знаходився на зябрах. Тобто риба загинула не від хвороб, а від брудної води.

Інспекцією розраховано розміри заподіяної шкоди за фактичну знищену рибу і шкоду від втрати потомства. Загальна сума збитків склала 8 млн 290 тис. 136 грн.

Згодом до справи будуть долучені результати лабораторного дослідження води, зразки якої відбиралися Інспекцією у Волинській області. У разі підтвердження невідповідної якості води, шкоду за її забруднення буде нараховано додатково, а матеріали будуть направлені в правоохоронні органи для вжиття заходів реагування”, – йдеться у повідомленні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: