У селі Каташин на Вінничині налагодили молочний туризм світового масштабу. На фермі нового покоління корів доять роботи зі штучним інтелектом. Домашні йогурти, сметану, ряжанку – готують без задіяння людських рук. Сюди їдуть не лише українці, але й туристи з-за кордону. Про це повідомляє vinnitsa.info, пише agronews.ua.
Завдяки видошукачам і закладеною програмою, роботи розпізнають місця для миття коров’ячого вм’я і надалі самого процесу доїння. Унікальність підприємства ще до пандемії зацікавила французів. Ті напросилися на екскурсію.
«Це туристи були. У них враження про українське село, що це тут повний хрест і повний хаос. Тому, ми тут показали, що не все так погано в Україні», – розповідає Павло Каленич, співзасновник компанії.