НОВИНИ

На Вінниччині викрито схему незаконного привласнення двох земельних ділянок

19.04.2021 18:02
notary-services

Слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками кіберполіції під процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури оголосили про підозру чотирьом фігурантам в організації злочинної схеми з привласнення земельних ділянок в обласному центрі. Серед потерпілих – власники двох ділянок вартістю понад 1 мільйон гривень. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

За інформацією слідства, зловмисники мали спільників, які незаконно отримували персональні дані землевласників, вносили їх у підроблені документи, на підставі яких державний реєстратор вносив  зміни щодо власників у відомості державного земельного кадастру та державного реєстру речових прав на нерухоме майно, після чого ці ділянки продавали. У такий спосіб зловмисники реалізували дві ділянки в м. Вінниці.

Наразі одному з організаторів такої злочинної схеми, реєстратору та двом підставним особам, на яких оформлялись ділянки, оголошено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. За місцем їх проживання проводяться санкціоновані обшуки. Поліцейські вилучають комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, земельну та бухгалтерську документацію.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 2 ст. 209  (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. За такі правопорушення зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.   

Поліцією встановлюються інші учасники цієї злочинної оборудки.

Нагадаємо, що на Львівщині «ділки» продавали фальсифікат алкоголю майже на 4 млн грн щомісяця.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: