НОВИНИ

На Вінниччині затримали злочинну групу за крадіжки засобів захисту рослин

04.07.2020 12:04
641

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка спеціалізувалася на крадіжках засобів захисту рослин. Про це інформує єдиний портал органів системи МВС України, пише agronews.ua.

Зловмисників затримали під час вчинення злочину та попередили викрадення хімічних препаратів на суму близько 1,5 млн грн.

У ніч на 26 червня в ході проведення спецоперації працівники кримінальної поліції вінницького обласного главку із залученням бійців спецпідрозділу КОРД затримали членів злочинного угруповання, які з території фермерського господарства вчиняли крадіжку ЗЗР в особливо великих розмірах.

За словами начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, зловмисників затримали бійці КОРДУ у селі Марківка Теплицького району, коли вони з ангара місцевого фермерського господарства викрадали каністри з рідиною для захисту рослин. На місце злочину правопорушники, жителі Одещини, приїхали на двох автомобілях, один з яких вантажний, та встигли зі складського приміщення винести рідини на суму близько 1,5 млн грн.

У приміщення, де зберігались сільськогосподарські хімічні препарати, зловмисники потрапили шляхом пошкодження металевої стіни.

«Зловмисники затримані у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). Наразі вирішується питання про оголошення їм про підозру та обрання запобіжного заходу. За таке правопорушення зловмисникам загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — йдеться в повідомленні.

Наразі слідчими ГУ Національної поліції у Вінницькій області проводяться слідчі дії для документування злочинної діяльності угруповання.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: