НОВИНИ

На Вінниччині запрацювала біогазова станція, повністю оснащена вітчизняним обладнанням

05.12.2019 19:28
857prinzedwardisland2-1000x600

Днями відкрили Юзефо-Миколоївську біогазову електростанцію, яка є першою промисловою біогазовою електростанцією на Вінниччині. Крім того, це перша біогазова електростанція в Україні, яка побудована і оснащена саме українським технологічним обладнанням. Воно виготовлене на Козятинському машинобудівному підрозділі Української технологічної компанії, що на Вінниччині. Нині це підприємство експортує технологічне обладнання в різні куточки світу – до ЄС, Азії, Америки, зазначає керівництво Вінницької ОДА.

Потужність станції – 3 МВт. Голландська технологія отримання біогазу дозволяє переробляти не тільки відходи, а й вторинні матеріальні ресурси агропромислового виробництва з коефіцієнтом трансформації більше 75%. Завдяки станції з’явилися робочі місця для 50 співробітників та близько 500 працівників.

Крім електроенергії, вироблятиметься теплова енергія та ефективне органічне добриво – активна біомаса мікроорганізмів та гумінових кислот. Перероблятиметься жом місцевого заводу, заводів Гайсина, Саливінки та Жданівки, а також меляса, гичка, пожнивні залишки, силос тощо.

В біореакторі за лічені дні формується гумус, для синтезу якого природі потрібно десятки років. Добрива повертаються назад в ґрунт та відновлюють чорнозем. Переробка сировини на біогаз та органічні добрива може забезпечити заміну мінеральних добрив не менше як на 65%, що є надійним підґрунтям для енергетичної та екологічної безпеки.

Такі станції зможуть забезпечити Україну не тільки на 100% власним газом, теплом, екологічною електроенергією, а й допоможуть відновити та зберегти чорнозем.

Реальний збір врожаю зернових культур в Україні складає 100 млн. тонн на рік. При цьому кількість органічних залишків, які перегнивають, складає не менше 150 млн.т/рік. Переробка таких ресурсів забезпечить синтез біогазу не менше еквіваленту 50 млд.м3 природного газу при потребах 25 млрд.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: