НОВИНИ

На Вінниччині викрито схему нелегального збуту лісосировини

24.03.2021 17:04
depositphotos_9567105-stock-photo-pine-logs

СБУ заблокувала схему незаконної вирубки і збуту цінної лісосировини з території одного з держпідприємств Вінницької області. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Служба безпеки України, пише agronews.ua.

Cума збитків держави від оборудок з лісом становить понад 20 млн грн. За попередніми даними слідства, до протиправної діяльності причетна група, до складу якої входило ряд посадовців лісгоспу. Ділки налагодили протиправний механізм реалізації необлікованої деревини місцевим комерсантам. Учасники схеми незаконно вирубували дерева цінних порід і вивозили їх з території держпідприємства.

Наразі одному із зловмисників повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. У межах кримінального провадження за ст. 367 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників оборудок.

Заходи із викриття правопорушень проводились спільно з представниками Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький, Державною екологічною інспекції у Вінницькій області та за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Нагадаємо, що на Волині затримали вантажівку з лісосировиною, що прямувала до Польщі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: