НОВИНИ

На Вінниччині викрито схему розкрадання лісопродукції

15.04.2021 12:00
the-felled-trees-lie-on-the-ground-large-logs-peeled-trunks-from-branches-cleaning-forests_193819-2715

13 квітня слідчі-детективи ГУНП у Вінницькій області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань за силової підтримки бійців КОРД провели на території Вінницької та Волинської областей спецоперацію, в ході якої задокументували злочинну діяльність стійкої групи з ознаками організованості з числа службових осіб лісових господарств Вінниччини, суб’єктів господарської діяльності та фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції, пише agronews.ua.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює прокуратура Вінницької області.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, до складу організованої групи входило сім осіб, які вчиняли розкрадання деревини особливо цінних порід. Слідством задокументовані факти незаконної вирубки лісу на території Вінниччини. В подальшому високоякісну лісопродукцію за підробленими документами із заниженим класом деревини  збували на деревообробне підприємство на території Волинської області у готівковій та безготівковій формі.  Встановлено, що члени групи впродовж тривалого часу збували незаконно заготовлену деревину, в тому числі за кордон.

Слідчі-детективи провели 11 санкціонованих обшуків на території Вінницької та 2 обшуки на території Волинської областей.

За їх результатами поліцейські вилучили грошові кошти в сумі понад 65 тисяч доларів США,  більше 122 тисяч гривень, 130 євро, 200 польських злотих, ноутбуки, мобільні телефони, товарно-транспортні накладні з поколодним обліком деревини та на перевезення деревини, «чорнові» записи щодо обліку лісопродукції та її списання, печатки суб’єктів господарювання,  носії інформації з персональних комп’ютерів зловмисників,  285 колод кругляка дуба, 26 колод кругляка сосни, рахунки фактури, договори купівлі-продажу деревини, банківські картки, 3 вантажні автомобілі для перевезення лісопродукції та 2 легкові автомобілі.

Нагадаємо, що директор лісгоспу завдав 24 млн грн збитків через службову недбалість.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: