НОВИНИ

На Вінниччині відновлюють поголів’я кабана

03.01.2020 12:03
kabanchyky

Лісівники держпідприємств лісового господарства Вінницького ОУЛМГ відновлюють поголів’я кабана та інших мисливських тварин у вольєрному господарстві, повідомляє пресслужба Вінницької облдержадміністрації.

Загальна площа вольєрів для напіввільного утримання мисливських тварин у 10-ти лісгоспах становить понад 600 га. Поступово чисельність кабана збільшується. За даними щорічного обліку диких тварин, у мисливських угіддях області в 2019 році зафіксовано 1458 голів кабана, у 2017 році було 1258 голів. Флагманом у веденні мисливського господарства області, в тому числі створення вольєрів для напіввільного утримання мисливських тварин, є ДП «Дашівське досвідне лісомисливське господарство». Саме на цьому підприємстві у 2011 році побудовано перший вольєр площею 200 га.

Близько шести десятків дорослих особин, підсвинків і новонароджених кабанів наразі мешкає на 163-х гектарах вольєру для напіввільного утримання мисливських тварин, що знаходиться на території Вороновицького та Шендерівського лісництв Вінницького лісгоспу. За неповних два роки вінницьким лісівникам вдалося розвести кабанів. Починали практично з нуля. Після того, як вольєр спорожнів після загибелі тварин, сюди завезли 6 самок та одного самця з інших господарств.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: