НОВИНИ

На Вінниччині в агропромисловий комплекс інвестовано понад 3 млрд грн

28.12.2020 11:32
7482044-agrarii-dotacii

У Вінницькій області за 9 місяців в агропромисловий комплекс інвестовано 3,3 млрд грн, що складає половину коштів від загального обсягу капітальних інвестицій в економіку області. Про це повідомляє пресслужба Вінницької держадміністрації, пише agronews.ua.

Так, за січень-листопад 2020 р. в області завершено реалізацію 30 інвестиційних проєктів. Найбільше із них пов’язані з розширенням інфраструктури зберігання сільськогосподарської продукції. Всього завершено 13 таких проєктів: 11 — з будівництва та реконструкції зерноскладів, 1 — з реконструкції плодосховища, 1 — з будівництва складу для зберігання кормів.
 
Також 8 реалізованих проєктів спрямовані на реконструкцію існуючих та будівництво нових виробничих потужностей в харчовій та переробній промисловості. У галузі тваринництва завершено реалізацію 4 проєктів: побудовано 3 приміщення для утримання поголів’я ВРХ та свиней, а також проведено реконструкцію приміщення для утримання поголів’я корів. 5 інвестиційних проєктів було реалізовано в інших напрямках розвитку аграрної сфери.

Наразі в агропромисловому комплексі Вінницької обл. і продовжується реалізація 68 інвестиційних проєктів: 34 — для розширення інфраструктури зберігання сільськогосподарської продукції, 15 — в харчовій та переробній промисловості, 14 — інші в аграрній сфері, 4 — у тваринництві, 1 – в рослинництві.
 
За 9 місяців 2020 р. капітальні інвестиції в агропромисловий комплекс Вінницької обл. склали 3,3 млрд грн. Це становить майже половину від загального обсягу капітальних інвестицій в економіку області. Аграрні підприємства інвестували в сільськогосподарське виробництво 1596,6 млн грн. У виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів залучено 1721,9 млн грн капітальних інвестицій.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: