НОВИНИ

На Вінниччині судитимуть земельних шахраїв

06.06.2020 15:05
35_main

Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт відносно 4 учасників організованої злочинної групи, які намагались шахрайським шляхом заволодіти грошима інвесторів. Про це повідомляє  прес-службу прокуратури Вінницької обл., пише  agronews.ua.

Мешканці Вінницької області, протягом кількох років, діяли згідно єдиного плану злочинної діяльності, на виконання якого вони організували створення 3 підконтрольних фіктивних підприємств, а також підроблення понад 550 договорів оренди земельних ділянок площею біля 1000 га, які власниками паїв не підписувалися.

На підставі вказаних підроблених договорів члени організованої групи зареєстрували право оренди землі за підконтрольними підприємствами, корпоративні права, які вони намагались продати за 15 млн грн іноземному підприємству, що мало намір займатись вирощуванням сільськогосподарської продукції на території Вінницької області.

Для виконання певних завдань у різний час члени злочинної групи залучали інших співучасників, дії яких теж знайшли своє відображення у направленому до суду обвинувальному акті.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України які підробляли та використовували підроблені документи, а також закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинений в особливо-великих розмірах організованою групою


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: