НОВИНИ

На Вінниччині родина фермерів організувала равликові перегони

03.08.2020 18:02
p_315352_1_slidertop2

У мальовничій місцевості густого лісу, при в’їзді до Жмеринки, що на Вінниччині, біля села Коростівці, у тихій і затишній атмосфері живуть мешканці «Равликової долини». Родина фермерів Клецко не лише розводить равликів на делікатеси, але й організовує незвичні для України равликові перегони. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної державної адміністрації, пише agronews.ua.

Зайнятися незвичним бізнесом подружжя жмеринчан вирішило ще 3 роки тому.

«Ідея виникла у моєї дружини, вона пройшла навчання та почала втілювати задум у життя, я їй лише допомагаю реалізувати, – розповідає при зустрічі журналістам Андрій Клецко. – В Україні цей бізнес ще не користується популярністю, а от за кордоном – це часто сімейний бізнес європейців».

Вона має дві вищі освіти, двох донечок і прекрасне хобі, яке вдалося перетворити на власну прибуткову справу – Валентина Клецко знає про равликів абсолютно усе і з захопленням ділиться із гостями ферми равликів.

«Ми займаємося вирощуванням їстівного виноградного равлика роду Helix (Aspersa Maxima). Звісно, в Україні цей екологічний бізнес ще не такий популярний, як за кордоном. Та й вживання такого делікатесу сприймається часто як диковинка, – розповідає Валентина Клецко. – Я вирішила спробувати цю справу, і вона мені стала до душі. Вирощувати равликів не складно, адже взимку вони впадають в анабіоз, а пробуджувати ми їх починаємо наприкінці лютого. З середини березня і до кінця травня вони відкладають ікринки, з яких приблизно через 21 день вилуплюються маленькі равлики. Часто равликівництво називають бізнесом для лінивих, але це дуже клопітка справа».

Перегони організують за всіма правилами. Равлики-учасники присвоюють номери. Самі перегони відбуваються на спеціальному помості з розміткою. Глядачі самі обирають свого фаворита, за якого й вболівають протягом дійства. особливо така розвага подобається дітям.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: