АГРОРЕГІОНИ

На Вінниччині прогнозується зменшення урожайності зернових на 20%

03.07.2022 15:17
зернові-1

У Вінницькій області засіяно понад 1,6 млн га земель, придатних для посіву сільгоспкультур. Структура посівних площ не зазнала суттєвих змін порівняно з попередніми роками. Зокрема, прогнозовано на 53% площ посіяно зернові та зернобобові культури, на 32% — технічні, на 8% — картопля та овочі, на 7% — кормові культури. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації, пише agronews.ua.

Відзначається, що цьогоріч збільшено площі під озимим ріпаком, соняшником, ярим ячменем, ярою пшеницею, горохом та гречкою за рахунок зменшення їх під кукурудзою та соєю. 

Також на полях Вінниччини дозріває урожай ранньої групи зернових та зернобобових. Загалом у поточному році площа під цими культурами становить понад 420 тис. га, що відповідає показникам минулих років. 

Збирання зернових розпочнеться в кінці першої та на початку другої декади липня. 

За оцінками науковців, зважаючи на всі фактори, які вплинули на формування врожаю ранніх зернових, прогнозується зменшення їхньої урожайності порівняно з минулим роком на 18-20%. Минулого року валовий збір ранньої групи зернових становив  2,2 млн т за врожайності 53,2 ц/га.

Читайте також: Великогаївська громада активно допомагає постраждалим від війни містечкам і селам



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: